KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

DOĞAKA Projemiz Kabul Edildi

DOĞAKA (Doğu Akdeniz Kalkınma Ajans) tarafından yürütülen Teknik Destek Programı 2020 Yılı Kasım- Aralık Dönemi kapsamında kabul edilen başvuruların değerlendirme süreci tamamlanmıştır.   Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi ortaklığı ile başvurusu yapılan, "HİBRİT EĞİTİM VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÖĞRETMEN EĞİTİMİ" isimli teknik destek projesi kabul edilmiştir. Projeye emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.    
DOĞAKA Projemiz Kabul Edildi

DOĞAKA (Doğu Akdeniz Kalkınma Ajans) tarafından yürütülen Teknik Destek Programı 2020 Yılı Kasım- Aralık Dönemi kapsamında kabul edilen başvuruların değerlendirme süreci tamamlanmıştır.

 

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi ortaklığı ile başvurusu yapılan, "HİBRİT EĞİTİM VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÖĞRETMEN EĞİTİMİ" isimli teknik destek projesi kabul edilmiştir.

 

Talep edilen teknik desteğin faaliyet alanı; Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi veya özel okullarda görev yapmakta olan 20 öğretmene verilecek 5 günlük ve 30 saatten oluşan "HİBRİT EĞİTİM VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÖĞRETMEN EĞİTİMİ" çalışmasından oluşmaktadır. Kalkınma ajansları proje ve faaliyet destekleme yönetmeliği kapsamında hazırlanan çalışma, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2020 yılı teknik destek programı içeriğine uygun olarak eğitim vermeye yönelik hazırlanmıştır.

 

***Talep Edilen Teknik Desteğin İçeriği

COVID-19 salgını sebebiyle 2019-20 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında 194 ülkede okullar ülke genelinde kapatıldı. Türkiye'de de mart ayının ikinci haftasında okullarda eğitime ara verildi. Okullarda eğitime ara verilmesinin hemen ardından acil olarak uzaktan öğrenme araçları ve imkanları kullanılarak öğrenmenin sürekliliği sağlanmaya çalışıldı. Ülke genelinde tüm kurumların altyapı ve imkanları salgının önlenmesi, salgın devam ederken öğrenme kayıplarının asgari düzeye indirilmesi ve öğrenmenin sürekliliğinin sağlanması için seferber edildi. Uzaktan eğitime, çoğumuz yabancıyken birden hayatımızın içine girdi. Bu durum eğitimde hibritleşme konusu gündeme getirdi.

Hibrit Eğitim Modeli en yaygın tanımı ile; yüz yüze öğrenme ile çevrim içi öğrenme deneyiminin bir bileşimidir. Senkron ve asenkron öğrenme etkinliklerinin güçlü yönlerini birleştirmektedir. Aynı zamanda, neredeyse sınırsız tasarım olanakları ve birçok bağlamda uygulama güçlüğü dolayısıyla karmaşıktır. Hibrit öğrenmenin doğasında çevrim içi içeriklerin ne kadar yer tutması gerektiği kesin ve net değildir. Dolayısıyla her bir hibrit öğrenme ortamı tasarımı birbirinden farklıdır. Bu da hibrit öğrenmenin ne ölçüde zenginlik barındırdığını ortaya koymaktadır.

 

***Hibrit Eğitim Modelinin sağladığı avantajlardan bazıları:

1-Ögrenme etkililiğini artırır.

2-Zenginligi sürekli kılar.

3-Zaman ve maliyet açısından uygundur.

4-Sonuçlar en uygun düzeyde gerçekleşir.

5-Harmanlanmıs çalışmalar hemen ortaya çıkar.

6-Bireysel ve aktif örenme ortamı sunar.

7-Teknolojiyi kullanabilme yeteneği kazandırır.

8-Ögreticilerin öğrencilerle daha iyi iletişim kurabilmelerini sağlar.

9-Ögreticilere alanında uzmanlaşabilmeleri için daha fazla zaman sunar.

10-Derslerin planlanmasında esneklik sağlar.

Gelecek için hibrit örenme ortamları planlanırken, öğrencilerin COVID-19 salgını süresince yasadığı zorluklar da göz önünde bulundurularak planlanma yapılmalıdır. Sonuç olarak, COVID-19 salgını sonrasında okul yaşantısının nasıl değişeceğini tahmin etmek zor olsa da salgının birden fazla dalgası olabileceği göz önüne alındığında, eğitimin geleceğine yönelik güçlü stratejiler oluşturmak için mevcut krizden hızlı bir şekilde dersler çıkarmak zorunlu bir hal almış görünmektedir.

 

***Bu süreçte öğretmenlere verilecek içerik aşağıdaki şekildedir.

1.HİBRİT EĞİTIİM MODELİNİN FELSEFESİ

2.e-ÖGRENME DİJİTAL ARAÇLARI

3.ONLINE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ARAÇLARI

4.HİBRİT ÖĞRENME PLATFORMLARI

5.HAZIRLANAN ÖĞRENME İÇERİKLERİNİ YAYINLAMA PLATFORMLAR

***Eğitimler, protokol imzalama işlemleri gerçekleştirildikten sonra 2020-2021 eğitim öğretim yılı II. döneminde gerçekleştirilecektir.

Aslanbey Mahallesi 7035.Sokak No.97/A Dulkadiroğlu Hükümet Konağı 3. ve 4.Kat Dulkadiroğlu / KAHRAMANMARAŞ - 0344 216 47 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.