KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu Yayımlandı

2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu Yayımlandı

2014 yılında itibaren Bakanlığımız tarafından düzenli olarak sunulan tercih danışmanlığı hizmeti, 2017-2018 eğitim öğretim yılında da sürdürülecektir. Bu kapsamda tercih danışmanlığı hizmetinin esas ve usullerini belirleyen 2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu yayımlanmıştır.

Yayımlanan kılavuz doğrultusunda öğrencilerin yetenek, ilgi, ihtiyaç, kişilik özellikleri ve yaşam koşullarıyla uyumlu olacak şekilde bir üst öğrenim kurumuna geçiş süreçlerinde onlara rehberlik etmek ve tercih danışmanlığı sürecinde verilen hizmetleri belirlenen standartlar doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde yürütülebilmek için ilçelmizde koordinasyon kurulu ve koordinasyon kurulunca belirlenen yerlerde ise tercih danışmanlığı komisyonları kurulmuştur.

Ayrıca Kılavuzda koordinasyon kurulları ile tercih danışmanlığı komisyonlarının kurulması ve görevleri, tercih danışmanlığı komisyonlarının yapacağı işlemler, tercih danışmanlığı komisyonlarınca dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili açıklamalar yer almaktadır.

 

2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu’na ulaşmak için

 

1 - Tercih_Danışman_Kılavuzu.pdf

 

2 - 2017-2018 Merkezi_Sınav_ve_YKS_Sınav_Tercih_Danışmanlığı_Komisyonları.pdf

 

3 - Görevli_listesi.pdf

Aslanbey Mahallesi 7035.Sokak No.97/A Dulkadiroğlu Hükümet Konağı 3. ve 4.Kat Dulkadiroğlu / KAHRAMANMARAŞ - 0344 216 47 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.