KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı “Eğitim-Öğretim Haftası” Kutlama Törenleri Yapıldı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı “Eğitim-Öğretim Haftası” Kutlama Törenleri Yapıldı.

Açılış konuşmasında Vali Mustafa Hakan Güvençer; Yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek; “Çocuklar bizim göz nurumuz, onlara baktığımız zaman geleceğimizi görüyoruz, Çocuklar insan olmak halinin en saf, en masum, en güzel durumunu bizlere gösteriyorlar. Keşke onlar kadar saf, onlar kadar masum, heyecanlı, kararlı kalabilseydik. Onlardan cesaret ve güç alarak tecrübemizi de onlarla paylaşarak onlarla birlikte en iyi yerlere geleceğiz. Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Tüm öğrenci ve velilerle birlikte biz kocaman bir grubuz. Önemli bir yolculuğu hep birlikte yürüyeceğiz. Bu yolculukta bir eğitim yılı boyunca bizi ve çocuklarımızı değişimler bekliyor. Bizler 14 bin öğretmen, 300 bin öğrenci, 600 bin veli ile birlikteyiz. Eğitim alanında yapmamız gereken daha çok şey var. Bunu bizler değil bu eğitim ordusu yapacak. Okulun bir kovan olduğunu öğretmenlerin de öğrencileriyle beraber bal üreteceklerini belirterek, Burası devasa bir gemi gözbebeği yolcularıyla beraber her gün değişecek, dönüşecek.  Değiştirme dönüştürme bir ideal bir hedef yükleme mekanizmasıdır. Bunun kıymetini bilelim. Öğrenciler, parlayan gözleriyle bizlere hedeflediğimiz geleceği sunacaklar.” dedi.

 

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise yaptığı konuşmada; “Her yıl olduğu gibi bu yılda yaklaşık 3 milyon 591 bin kitabı öğrenci velilerine zahmet vermeden öğrencilerin masasının üzerine bıraktık. Fatih Projesi ile birlikte 9.sınıflardan itibaren başlayarak tabletleri dağıtmaya devam ediyoruz. Fatih projesi sadece bir donatım projesi değildir aynı zamanda bir yazılım projesidir. Bundan sonrada yazılım hizmetlerine devam edecektir. Sadece EBA portalıyla ilgili olarak tüm öğretmenlerin ve velilerin kullanabileceği ders kitaplarının içerisinde yüklü olduğu binlerce dergi ve ders materyalleri bulunuyor. Değerli öğrencilerimiz kendilerine emanet edilen bu okula sahip çıksınlar, emanet edilen malzemeleri en güzel şekilde kullanarak kendilerinden sonra gelecek olan öğrencilere bıraksınlar. Saygıdeğer öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz sizlere emanet, Veliler, sizlerden fikri, vicdanı hür olan nesiller yetiştirmenizi bekliyor. Onların size emanet ettiği çocukları sevgi ve saygıyla yetişmesini sağlayın. Onlara birer sanatkâr ruhu aşılayın ve bunlar Yunus Emre, Mevlana gibi on binlerce yıl bu ülkeye ve dünyaya olumlu katkılar ve nefesler versinler. Başarılı öğrenciler bizim eserimiz olduğu gibi başarısız olan öğrencilerde bizim eserimizdir. Onların sorunlarını da sıkıntılarını da kendi üzerimizde taşımamız gerekiyor. Bütün öğretmen, öğrenci ve eğitim çalışanlarının yeni Eğitim-Öğretim yılını kutluyorum.” dedi. 

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, protokol üyeleri öğrencilerle birlikte kurdele keserek yeni okul binasının açılışı yaptılar. Daha sonra, hep birlikte okul binası gezildi, öğrenciler ve öğretmenler sınıflarında ziyaret edilerek, Vali ve beraberindekiler ziyaret ettikleri sınıflarda öğrencilere yeni kitaplarını dağıttılar.

 

Çakmakçı Sait İlk-Ortaokulunda yapılan törene; Vali Mustafa Hakan Güvençer, Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim ÇOLAKKADI, İl/İlçe Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldı.

asdsaasdsaasdsaasdsaasdsaasdsaasdsa

Aslanbey Mahallesi 7035.Sokak No.97/A Dulkadiroğlu Hükümet Konağı 3. ve 4.Kat Dulkadiroğlu / KAHRAMANMARAŞ - 0344 216 47 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.